Koffieconcert met Accordeon ensembles Opus I en Opus II

Op zondag 22 november a.s. organiseren wij een koffieconcert met Accordeon ensembles Opus I en Opus II in Studio Oosterman te Aarlanderveen.

Opus 1; gestart  in maart 1995 , is een accordeonensemble wat op hoog niveau accordeonmuziek uitvoert. Het repertoire bestaat uit originele accordeonwerken, wereldmuziek en met enige regelmaat wordt er een nieuw werk in première gebracht. Er wordt gemiddeld zo’n 5 x per jaar opgetreden, soms individueel en soms in samenwerking met een koor of orkest.

Opus 2 is een sprankelend, energiek en enthousiast project accordeonensemble. Het ensemble speelt bij voorkeur muziek die niet alledaags is, maar die een prominente plek op het podium verdient. Het ensemble is altijd op zoek naar originaliteit en uitdagingen. Regelmatig wordt samengewerkt met andere muziek¬ en theatergezelschappen. Dit maakt het mogelijk om unieke projecten op te zetten, die vaak boeiende en verrassende muzikale ontmoetingen opleveren en de veelzijdigheid van het instrument over het voetlicht brengen.

Sinds september 2015 is de artistieke leiding van Opus 2 in handen van Hans Barten.

Het ensemble is het projectorkest van de Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica.

Het koffieconcert begint om 12.00 uur in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 te Aarlanderveen.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.