Paasblaas Festival en Jong Talent in Studio Oosterman

Op 2e paasdag, maandag 28 maart, geven vier opleidingsorkesten uit de regio acte de présence tijdens het Paasblaas Festival 2016 in Studio Oosterman te Aarlanderveen. Ook zullen vier jonge talenten van muziekvereniging DSS uit Aarlanderveen soleren met pianobegeleiding van Zoran Rosendahl.

Op het festival verzorgen de orkesten om beurten een optreden voor belangstellenden en een professioneel jurylid. Voor de taak van jurylid hebben wij de Friese musicus Klaas van der Woude bereid gevonden om op deze dag de vier orkesten en de solisten te beoordelen.

Aan het einde van alle optredens ontvangen de orkesten uit handen van Klaas van der Woude een oorkonde en een deskundig juryrapport. Het juryrapport heeft als doel om de orkesten handvatten te bieden, zodat zij zich in de toekomst nog meer kunnen ontwikkelen. Wij hopen op deze manier dat het festival voor de orkesten niet alleen een leuke, maar vooral ook een leerzame ervaring zal zijn.

Het Paasblaas Festival begint om 10.00 uur in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 te Aarlanderveen. De toegang is gratis.