Singing Devotion en Domingo Belled verzorgen een concert vol verrassingen

Op zondag 14 oktober a.s. geven het gemengde koor Singing Devotion o.l.v. Rob van Surksum en pianist Domingo Belled samen een koffieconcert in Studio Oosterman te Aarlanderveen.

Singing Devotion is het grootste gemengde koor in Alphen aan den Rijn met momenteel ongeveer 70 zingende leden. Het koor is 16 jaar geleden opgericht door enkele kerkkoorleden, die naast geestelijke liederen ook andere muziekgenres wilden ontdekken.

Het repertoire van dit koor is heel breed, veelzijdig en afwisselend: van klassiek, gospels en geestelijke liederen tot musical, pop en opera. De dirigent Rob van Surksum is zelf een begenadigd zanger. Hij voltooide zijn zangstudie aan het Hilversums conservatorium. Sindsdien heeft hij in ontelbare operettes, oratoriumuitvoeringen, opera`s en theaterproducties gespeeld.

Aan de piano zit Gert van den Boom. Hij begeleidt Singing Devotion elke repetitie en tijdens hun optredens. Daarnaast is hij ook een virtuoos organist.

De alombekende pianist, componist en arrangeur Domingo Belled zal twee werken van de componist Isaac Albeniz ten gehore brengen t.w. de romantische melodie “Granada” die de prachtige Moorse omgeving uitbeeldt.

“Sevilla” is gebaseerd op de gelijknamige hoofdstad van Andalucia. Het is een snelle en vrolijke populaire dans. Verder speelt hij “Requerdos de la Alhambra” van Francisco Tarrega, oorspronkelijk voor gitaarsolo geschreven. De mooie melodie, begeleiding en het prachtige tremolo beeldt de sfeer van de Moorse cultuur treffend uit. Vervolgens hoort u de beroemde, zeer romantische “wals nr. 10” van de Poolse componist Frederic Chopin. Aan het slot speelt Domingo Belled een eigen compositie, genaamd “Barquera” (tango), oorspronkelijk geschreven voor het tango-orkest “La Barquera” uit `s Hertogenbosch.

Het koffieconcert begint om 12.00 uur in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 te Aarlanderveen.

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.