Jazz on Sunday

Stichting Muziek uit ’t Hart presenteert 3 jazzconcerten door Rolf Delfos & Friends gevolgd door een jamsessie in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 in Aarlanderveen

CONCERTSERIE

In het seizoen 2018-2019 vindt de kick-off plaats van een nieuwe concertserie: “Jazz on Sunday”. Saxofonist Rolf Delfos zal drie concerten verzorgen waarbij hij steeds vergezeld zal worden door verschillende collega-musici, allen toppers uit de Nederlandse jazzscene van nu.

JAMSESSIE

Het concert zal worden gevolgd door een jamsessie die openstaat voor musici van uiteenlopende niveaus. We zorgen dat er een backline staat, je hoeft alleen je eigen instrument mee te nemen. De lijst met standards die gespeeld zal worden, wordt twee weken van tevoren via Facebook bekendgemaakt. De sessie op 14 oktober zal worden begeleid door Rolf Delfos.

KAARTVERKOOP

Kaarten à €12,50 per stuk kun je in de voorverkoop bestellen door op de link hier onder te klikken of een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Je krijgt dan een mailtje met de link naar het inschrijfformulier. Je kunt ook een kaartje aan de deur kopen voor €15,-.

Bij je concertkaartje in zit het volgende:

- welkomstdrankje

- concert

- sessie-deelname / sessie-toeschouwer

Klik op onderstaande link om direct kaarten te reserveren!

https://goo.gl/forms/IedlD3EkuGJ0nwdS2

 

OVER "DEL MONTIS"

Saxofonist Rolf Delfos heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar meegewerkt aan meer dan 100 cd-producties. Met zijn band The Houdini's heeft hij onder andere twee albums in New York opgenomen en een succesvol album met Trijntje Oosterhuis opgenomen voor het Blue Note label. Met de Jazzinvaders meer dan 5 albums waaronder een album met de vermaarde Dr Lonnie Smith. Delfos is volop actief in de Nederlandse muziekwereld en heeft sinds 8 jaar ook een radioprogramma met Bart Wirtz getiteld ‘Dutch Jazz' waar louter jazz en aanverwante muziek van Nederlandse bodem gedraaid wordt. Met zijn hudige saxofoonkwartet Artvark tourt hij de hele wereld over en heeft dit jaar nog het album 'Trance' uitgebracht.

Frank Montis is een begenadigd Hammond speler en werd reeds op jonge leeftijd veel gevraagd bij diverse bands in de rhythm 'n blues scene en de soul. Hij maakte deel uit van groepen als Gare du Nord en Laura Vane & the Vipertones en tourt momenteel volop met Anton Goudsmit en Cyril Directie en is op alle grote festivals te beluisteren en te zien.

Delfos en Montis kennen elkaar inmiddels meer dan vijftien jaar en vinden elkaar in de band Delmontis. Naast hun eigen werk koesteren ze ook de Hammond-generatie uit de jaren '60 en '70 en de Blue Note periode met Jimmy Smith, McDuff en Lonnie Smith. Voeg drummer Pim Dros (The Young Sinatras/Delmontis) hieraan toe en je krijgt een muzikaal explosief geheel, dat Studio Oosterman als uitlaatklep gebruikt om hun brandende vingers al groovend te blussen, om hun samenspel hartstochtelijk ten tonele te brengen en om de stukken tot op het bot te verkennen.

SAVE THE DATES!

14 oktober 2018, 16.00u

DEL MONTIS TRIO

Rolf Delfos (sax)

Frank Montis (orgel)

Pim Dros (drums)

10 maart 2019

Rolf Delfos & Friends

7 april 2019

Rolf Delfos & Friends